ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

понеділок, 20 липня 2009 р.

65-ТА РІЧНИЦЯ БРОДІВСЬКОЇ БИТВИ

Зранку, біля с. Червоне, де знаходиться військовий цвинтар полеглих дивізійників, перед урочистостями, з нагоди відзначення 65-ої річниці Бродівської битви, почалися з"їжджатися ветерани Дивізії – здалеку і зблизька, бійці УПА, прості люди, щоби вшанувати полеглих.

Ветеран Дивізії і ветеран УПА – є про що згадати...



Голова Івано-Франківської станиці п. Володимир Малкош

Цей боєць попав в полон до совітів під Будапештом, як вояк 22-ої добровольчої кавалерійської дивізії СС "Марія Терезія".

Відбулося перепоховання ще одного бійця-дивізійника, могилу якого було знайдено біля одного із навколишніх сіл. Нічого про нього не відомо. Ніяких документів при ньому знайдено не було. Літні люди, свідки тих подій оповідають тільки, що звали його Іваном, родом був із тодішнього Станіслава (сьогоднішнього Івано-Франківська), батько двох дітей. Пробиваючись із Бродівського котла, він попав до рук, як оповідають, СМЕРШівців, і вистрілила у нього жінка-СМЕРШівка.
Несуть труну пластуни, за ними слідують люди, одягнені в німецьку і радянську уніформи, для проведення після урочистостей показу частини прориву Бродівського кільця, на місці подій.

Старші і молоді люди, одягнені у форму УПА.




От такими молодими вони були...

Стяг Тернопільської Станиці. Вінок тримає представник її – п. Михайло Тарас.



В капличці відправляється Служба Божа.


П. Юрій Ференцевич – посередині.


Промовляє п. Володимир Малкош

Пластуни біля викопаної могили.

Наступне покоління...
Прощальний салют... Ще один український вояк приєднався до своїх побратимів по зброї...


Підготовка до теренової показової гри "Бродівський котел".

На цій рівнині 65 років тому відбулися ці криваві події.

Телевізійники із Києва тут як тут.

Бій почався!
Це справжній кадр із справжнього Бродівського котла.
Дивізійники із трофейних гармат палять по ворогу...

Вгадайте із двох разів – за кого вболівають галичани? Ну звичайно ж, за наших! ;)

Совіти відступають до лісу. Кільце оточення майже розірвано!



Після бою.







Галицькі села пам"ятають події 65-річної давності...


На горі Жбир у с. Ясенів
Вигляд із висоти гори.

Прапор українського Юнацтва


Пам"ятка зустрічі...

Пам"ятник було відкрито минулого року. Попередній у 1991 році був висаджений у повітря комуняками.


Навколо рясно миготіли блискавиці, мовби давній український Бог Перун, Бог воїнства, переддень свята якого припадав на цей період, вітав українських вояків-дивізійників. Адже завжди на землі нашій вважалося за честь покласти голову свою за вітчизну. Пішов благодатний дощ на пересохлу від довгих спекотних днів землю і окропив, як святою водицею, люд, який зібрався, немов сили небесні благословляли посивілих, літніх ветеранів і їхніх нащадків...


ВІДЕО


Як це було минулого року:

40 коментарів:

Unknown сказав...

Вы охуели что ли, салоеды.
Фашисты же, били вас раньше и сейчас бить будем.

Oswald сказав...

Причем тут салоеды?
Украинцы своей крови тоже много отдали на борьбу с фашизмом.

А так эти - Уроды.
Готовые лечь под любого кто против СССР, австрияки галицийские, шелупонь подзаборная.
Легли? Подмахнули задами?
Помните чем это кончилось!
Надо будет - напомним.

Unknown сказав...

Бля... Ви лише подивитеся на ці пики -- на що здатне це бидло? Та ним же на все пох... -- аби вкрасти що-небудь та пожерти. Які герої -- така і країна.

Анонім сказав...

Деды же ваши в гробах ворочаются от позора!

Тьфу, мразота...

Анонім сказав...

Да уж.
Чудны дела твои, Господи.

Не планируются ли пикеты у посольств США и Англии, за их помощь СССР во время ВОВ?

Анонім сказав...

Сволочи недобитые...

Анонім сказав...

Ёбаные лузеры, очко вожделеет очередного титанового лома, дождётесь, шелупонь галицкая.

Андрей сказав...

А в кой области и районе находится село Червоне?

Unknown сказав...

Хе-хе!
Хороший праздник!
Это ведь память о том, как 1-й украинский фронт разбил немцев и вас, австрийских бастардов.
У аутсайдеров - удивительная мода праздновать свои поражения.

Old сказав...

Слава Героям!

Shree Igor Baba сказав...

підораси фашистюги!

Sandy сказав...

А гар­но ж чер­во­них по­ки­дь­ків кор­чить! :)

a-ingwar сказав...

Особливо на зворотню адресу по Live Traffic Feed цікаво пройти, як їх плющить по форумах. Жовч аж кипить!

Ольга сказав...

Дякую за репортаж!
На жаль, неадекватні українці у нас ростуть і продовжують рости. І це щоразу дивує.

noddeat сказав...

не хочу тут оцінювати роль цієї дивізії, хай це роблять історики, але мені не подобається відверта брехня, приховування того факту, що дивізія була лише частиною армії вермахту.

чому політкоректно прибирають абревіатуру СС з назви дивізії? Чому на цьому меморіалі (http://4.bp.blogspot.com/_890pS8vr5vI/SmSZ6OoFB-I/AAAAAAAAH_8/JQdd4Snddqg/s400/IMG_3454.JPG) написано, що ця дивізія була «the division of Ukrainian National Army»? Це брехня! Якщо вже хочеться святкувати цю перемогу (хоча це була поразка), то треба бути чесними до кінця.

bekon сказав...

украинцы что ж вы делаете?
я обращаюсь к нормальным людям ,а не к отморозкам что на фото.
я понимаю, что кто то пострадал от советской власти.а мы русские мало пострадали?может поболее некоторых народностей.в германии за использование нацисткой символики ответственность наступает моментально а их ветераны имеют больше прав носить форму вермахта.а что касается сс это общепризнаная преступная организация. не позволяйте фашистам унижать себя и память предков

Sandy сказав...

Думаю, русские мало пострадали. Если советскую символику до сих пор не запретили. Если чучело Ленина до сих пор не вынесли. Если мечтают о СССР-2, значит пострадали ещё недостаточно.

Вот когда будет видно, что пострадали, когда произведёте декоммунизацию общества, когда перестанете считать своих НКВДшных отморозков героями, вот тогда будете указывать другим какую символику запрещать.

Я понятно выразился?

Анонім сказав...

Коли я бачу таке дійство, мені становиться соромно за те що я українець, як і ті галиційські покидьки. Щоб ви повиздохли паскуди!

Анонім сказав...

Раби пом'ятають рабські дати.
Навіть ніхто не вчинив свята з ювілею вперше у світі розщепленого атому в Харкові.
А от згадувати як націю підштовхували та грали на звірській ненависті до сусідів – це достойно.

Dema сказав...

У нас на день победы тоже проводилась реконструкция григорьевского десанта. Тоже ходили бойцы в форме красной армии и вермахта или сс. Никого их символика не шокировала. Почему галичане не имеют право на то же самое? По мне что коммунисты, что нацисты - все козлы, достойные друг друга. Если нет политической пропаганды - нормальное мероприятие. Солдаты той войны все достойны памяти не зависимо от формы которую они носили.

Анонім сказав...

А что делать?
На Украине колониальная администрация во главе с гауляйтером Юсченко рулит. Людей нет эту американо-нацистскую падаль перевешать.

Бандерівці сказав...

Слава Україні!!!!!!!!!!!!!!

Бандерівці сказав...

На рахунок героїв,шакали червні,нехай розкажуть вам ваші дедушки котрих голі зади мелькали по Волині і Карпатах.Ми не здавались ні передки так як ви власовці цілими стадами.Забули,як вашого Ковпака у возі прикритого гноєм вивезли з бандерівського оточення,а з усьго багатосотенного отряду одиниці вціліли.Хай ваші дедушки-нкавдисти розкажуть скіліки ваших героїв плішивих закопано на Зах.Україні,а скільки відправлено на родину.
Не вам вчити нас,кацапи з червоними задами у серпах і молотах.Приберіть спочатку свою свастику серпасту,а тоді обговорюйте чужу!

Бандерівці сказав...

SS преступная орг.?
Ви взагалі тоді далекі від цього.Візьміть книжку в руки,якшо не укр.то англійську про війська сс,ви привикли вірити хіба брехні партії і леніна.
Щодо свастики,то прчитайте скільки мирного населення на Україні і в бувшому срср було знищено під відзнакою червона зірка і серп з молотом.Ось кого першого чекав Нюрнберг і дочекається.

Анонім сказав...

Дякую за фото! Сколько же еще "совков" ходит по земле украинской.. Ну ничего... "совок" помер и до Вас черед дойдет...Иваны, родства не помнящие...

Unknown сказав...

СС "Галичина" присягала на верность Гитлеру. Они пытались преследовать свои цели, но выбрали путь, который осуждается во всем остальном мире - присоединились к фашистам. Их место не там, на природе, а рядом с теми, кто сидел на скамье подсудимых в Нюрнберге. Преступления против человечества срока давности не имеют.

Striж сказав...

Приятно посмотреть как празднует своё поражение галицийское отродье.Воевать то они могли только с мирными жителями, да в концлагерях - охраной корячиться, а против Красной Армии кишка тонка.

romanwlass сказав...

Якщо комуністичний режим такий хороший, а галичани погані, то чому тов. Сталін та інші червоні поводирі дозволили тисячні згвалтування німецьких, польських та інших жінок у 1944 та 1945 - не тому, що переможців не судять?! На лаві підсудних в Нюрберзі повинні сидіти і комуністи(мільйони безвинних народностей ліквідували) і англійці(бомбардували м. Дрезден, де не було жодної війської фабрики)

Unknown сказав...

Пиздец охуели наши бандерлоги в край
Сука мало вас блядей перебили и деды наши добрыми оказались что не истребили подонков.
Возрождается быдло которое готово опять новому Гитлеру Тягнивдупу лизать оту саму дупу

Тьфу подонки.
Оспаривайте пакт Молотова-Рибентропа и вперед опять в Польшу быдло

Unknown сказав...

позор.
настолько противно и гадко.
эта земля залита кровью наших предков. Людей, сражавшихся за эту святую Землю! поддержать немцев, которые их самих то и за людей не считали! мне не верите, почитайте мемуары немецких генералов, планы и проекты относительно разделения Украины и ее населения! вся Европа стонала под гнетом германской оккупации! всемирным сообществом нацизм и фашизм признаны запрещенными идеями!
сколько крови пролито! вспомните Освенцем, Дахау- лагеря смерти. зверские расправы над жителями Хотыни! КАК можно сотрудничать с такими зверьём как дивизия СС?!
в Германии люди с уважением относятся к памятникам подвига нашего народа, они помнят этот урок. они чтут память! в Германии нацистская символика запрещена законом. а что творится тут?!
Вам никогда не переделать прошлого! и не уничтожить в памяти народной подвига советских людей. и все ваши низкие потуги сделать это смешны и бессмысленны!Ганьба!!!
ВЕЧНАЯ СЛАВА СОВЕТСКОМУ НАРОДУ!
ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ ПОГИБШИМ ГЕРОЯМ!
ВЕЧНАЯ ПОЧЕСТЬ НАРОДУ-ПОБЕДИТЕЛЮ!

Unknown сказав...

Москалики як та шавка - гавкає бо боїться.

Banderovets сказав...

Галичина запрошує всіх виродків-комуністів , падлюк і потвор, короче весь зброд який гавкає собачою мовою, до нас на бесіду!!! Ласкаво просимо-поци!!!

Григорий сказав...
Автор видалив цей коментар.
Григорий сказав...

Інгваре, а чому ти не написав, що половина тих хлопців у формі СС - це члени клубів військової реконструкції з Росії - Москви і СпБ? :))))
Може б тоді наші друзі не пересипали свою мову такими перлами російської словесносіт і духовності "русского міра", як вони це роблять.
А взагалі - просто вражає злоба і невігластво деяких коментаторів.
Вояки Дивізії воювали ЗА УКРАЇНУ проти большевизму - а не за Німеччину! І за ними немає ніякої неправди чи військовихзлочинів...
- це доведено численними перевірками і комісіями в Европі, Америці і Канаді. Хто цього не знає - просто прикусіть язика...

dagler сказав...

Мені здається, що найбільш об'єктивний висновок будь-якої події, це-той, який не має політичного, ідеологічного та фінансового забарвлення. А, особливо, коли це задокументовано. Хочу до Вашої уваги, шановне панство, довести матеріали Нюренбергського процесу:
(http://nurnbergprozes.narod.ru)
в частині приговору, тобто - в частині, що стосується вищезазначених суперечок, а також сказати і про те, що в природі не існує документу, який би мав рівноцінну юридичну вагу і міг би його оскаржити. (Вибачайте, що доводжу мовою перекладу, але переклад саме цією мовою проходив звірку з німецькою та англійською мовами перед публікацією документів процесу)
"СС использовалась для целей, которые, являются преступными и включают преследование и истребление евреев, зверства и убийства в концентрационных лагерях, эксцессы, совершавшиеся при управлении оккупированными территориями, проведении в жизнь программы использования рабского труда и жестокое обращение с военно-пленными и их убийства.

Рассматривая вопрос об СС, Трибунал включает сюда всех лиц, которые были официально приняты в члены СС, включая членов Общей СС, войск СС, соединений СС "Мертвая голова" и членов любого рода полицейских служб, которые были членами СС.

Трибунал приходит к заключению, что преступная деятельность была достаточно широко известна членам организации для того, чтобы оправдать признание СС преступной организацией...

Трибунал объявляет преступной, группу, состоящую из тех лиц, которые были официально приняты в члены СС, которые стали членами этой организации или оставались ее членами, зная, что эта организация используется для совершения действий.

dagler сказав...

Мені здається, що найбільш об'єктивний висновок будь-якої події, це-той, який не має політичного, ідеологічного та фінансового забарвлення. А, особливо, коли це задокументовано. Хочу до Вашої уваги, шановне панство, довести матеріали Нюренбергського процесу:
(http://nurnbergprozes.narod.ru)
в частині приговору, тобто - в частині, що стосується вищезазначених суперечок, а також сказати і про те, що в природі не існує документу, який би мав рівноцінну юридичну вагу і міг би його оскаржити. (Вибачайте, що доводжу мовою перекладу, але переклад саме цією мовою проходив звірку з німецькою та англійською мовами перед публікацією документів процесу)
"СС использовалась для целей, которые, являются преступными и включают преследование и истребление евреев, зверства и убийства в концентрационных лагерях, эксцессы, совершавшиеся при управлении оккупированными территориями, проведении в жизнь программы использования рабского труда и жестокое обращение с военно-пленными и их убийства.

Рассматривая вопрос об СС, Трибунал включает сюда всех лиц, которые были официально приняты в члены СС, включая членов Общей СС, войск СС, соединений СС "Мертвая голова" и членов любого рода полицейских служб, которые были членами СС.

Трибунал приходит к заключению, что преступная деятельность была достаточно широко известна членам организации для того, чтобы оправдать признание СС преступной организацией...

Трибунал объявляет преступной, группу, состоящую из тех лиц, которые были официально приняты в члены СС, которые стали членами этой организации или оставались ее членами, зная, что эта организация используется для совершения действий.

bula сказав...

Greetings from Turkestan people. Just awesome pictures and people. ) I wish we had the same rituals and ceremonies here in East Turkestan ). It's so beatiful and patriotic!

Sasha сказав...

Фашизм преступление против человечности, и ЛЮБАЯ страна которая не объявляет фашизм вне закона страна изгой и цивилизованной считаться не может.
Одно зло не оправдывает другое, и как бы Украинцы не любили коммунистов это не значит что они должны поощрять фашизм. Германия объявила его вне закона,а на Украине подняли флаг недобитые подонки.
Фу бля, противно смотреть на эти свастики,сучье отродье жгли людей заживо,ставили опыты на детях,калечили военнопленных на медицинских экспериментах,зверье недостойное носить имя человек,и Украинцы ставят им памятник?
ПОЗОР!

Sandy сказав...

Біль­шо­визм — це зло­чин про­ти лю­дя­но­сти, і будь‐яка кра­ї­на, яка не ого­ло­шує біль­шо­визм по­за за­ко­ном — це кра­ї­на‐ви­гнан­ка і ци­ві­лі­зо­ва­ною вва­жа­ти­ся не мо­же. Од­не зло не ви­прав­до­вує ин­ше, і як би ро­сі­я­ни не лю­би­ли фа­шис­тів це не озна­чає, що во­ни по­вин­ні за­охо­чу­ва­ти біль­шо­визм. І по­за­як у вас в Ро­сії сто­ять па­м’ят­ни­ки со­ве­ць­ко­му со­лад­ту‐ви­з­во­ли­те­лю, ук­ра­їн­ці ли­ша­ють за со­бою пра­во вша­но­ву­ва­ти тих, хто цьо­го со­ве­ць­ко­го „ви­з­во­ли­те­ля“ зу­стрі­чав ку­ле­мет­ною чер­гою, не за­леж­но від то­го, під яки­ми пра­по­ра­ми ці ге­рої за­хи­ща­ли на­шу зем­лю від „ви­з­во­лен­ня“. Сла­ва Ге­ро­ям!

Unknown сказав...

Читаю:"Ох...лі , салоїди , нам стидно , діди в гробах крутяться , фашистюги ми вас бити будем , бандерлоги". Читаю та розумію що правильно робимо якщо "старшого" брата так злить.А девіз повстанський старший брате нагадаю бо може вже забув " воля або смерть ". Так жили та вмирали і нам заповідали.Я вірю що колись так і буде на "радість" вам. Пишу і розумію Росія наш компас. Як тільки брати ЗА значить "правільним путьом ідьоте таваріщі"(прямо в СССР). А тут ідущий включи просту логіку.Для чого по кругу століттями ходити? Зроби правильний вибір бо ще сто років у ярмі твої діти ходити будуть а могли би вже давно бути цивілізованим європейським народом.

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації