ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

четвер, 21 липня 2011 р.

Вказівки для охотників СС Стрілецької Дивізії Галичина

Документи до історії УД УНА
Документ ч.10

1. Охотник СС Стрілецької Дивізії Галичина є покликаний до боротьби за свій край, до боротьби проти большевизмові, до боротьби з небезпекою, яка грозить з азійських степів. Він є покликаний утримати традицію українського народу в боротьбі за культуру народів Европи. Прийом.до СС Стрілецької Дивізії Галичина є високою честю. Він зобов'язує до бездоганної поведінки рівнож в часі перед покликанням.

2. По покликанні треба буде виждати довшого часу, заки буде признана перша відпустка. Тому вже тепер треба упорядкувати всі свої особисті справи, будьто родинні, будь господарські, які з огляду на довшу відсутність вимагають упорядкування.

3. Працедавець мусить знати, що охотник ще лише через кілька тижнів стоїть до його диспозиції. Тому треба йому негайно предв'явити посвідку прийому.
     
4. Охотник має старатися принести в порядку свої особисті папери, щоби можна було заложити в порядку його особисту картотеку у відділі. Якщо не може одержати іншої особистої виказки, повинен видістати від свого начальника волості (міста) посвідку, з якої були б видні:    
прізвище,
дати уродження,
місце уродження,     
ім'я й родинне прізвище матері,
ім'я батька.

5. В часі між прийомом і покликанням не сміє охотник довше як оден день бути відсутним в хаті, щоби наказ покликання напевно дійшов до нього.

      Якщо довша відсутність покажеться невідзовною, охотник мусить у свого війта чи начальника заподати, де він в цім часі перебуватиме.

6. Охотник не сміє бути в часі між прийомом і покликанням притяганий до ніякої праці поза місцем свого замешкання. Якщоб це сталося, то має негайно зголосити це властивому Ляндкомісарові.

7.  Наказ покликання треба негайно й точно виконати. Підписана охотником заява, що він є готовим вступити до СС Стрілецької Дивізії Галичина, зобов'язує до виконання наказу покликання.

8. Вибираючися до відділу має охотник взяти зі собою на три дні харчів на дорогу, щоби йому старчили, заки осягне призначене йому місце. По можності повинен взяти з собою: 1 комплєт білля, 1 коц, прибори до шиття, до писання, годинник і ножик.

9.  Якщо охотник в дорозі до відділу через будьякі обставини буде затриманим, то може звернутися за поміччю до кожного німецького уряду, як рівнож до станиць поліції або війська предкладаючи свій наказ покликання.

 10.  Охотник одержує цей самий одяг, виряд, зброю, харч й плату, як німецький вояк. Він дізнає цього самого справедливого обходження.

11.  По почесній службі буде трактований на цих самих основах в цивільному забезпеченні, як німецькі вояки по звільненні. До нього матимуть примінення рівнож приписи про соціяльне забезпечення пошкодованих війною.

12.  Членам родини, це є тим особам, до утримання яких охотник є законно зобов'язаний — в першій мірі отже:
жінці,
родичам  
і дітям
запевняється цю саму допомогу, яку одержують родини німецьких вояків.

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації