ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

суботу, 23 квітня 2011 р.

СПРАВА ПОРУЧНИКА ФЕДОРА БАРАНЕНКА

(Переклад з німецької мови)

Доброволець-поручник Бараненко: українець 41 років, одружений, 2 дітей, служив у Червоній армії і як лейтенант був звільнений. З липня 1943 року як доброволець прийшов до дивізії „Галичина" з німецького табору військовополонених. Не суджений. У службі: задовільний.

Доброволець-стрілець Сурків: 31 років, одружений, 2 дітей, в липні як доброволець покликаний з цивілля до Дивізії „Галичина". Не суджений. У службі: добрий.

Доброволець-стрілець Скиба: 27 років, неодружений, не має дітей, в липні як цивільний доброволець покликаний до Дивізії „Галичина". Не суджений. У службі: нема оцінки.

Бараненко опрацював у своїй сотні пляни дезерції. Як командир сотні знав і пропагував дезертирство. У сотенній канцелярії знайдено фальшиву урядову печатку для подорожей. Декілька виїздів із сотні було здійснено, він з дезертирами втримував зв'язок.

Сурків співпрацював з сотенним відносно дезертирства, також намовляв до цього інших вояків сотні, втримував зв'язок з дезертирами.

Скиба активно не учащав, хоч брав участь в обговореннях. Був під впливом командира сотні.

Вирок: Бараненко: смертна кара; Сурків: смертна кара; Скиба: 8 років ув'язнення.

Смертні кари для Федора Бараненка і Сергія Сурківа затвердив RFSS (Головний прокурор СС), наказав виконання кари. Скиба має бути присутнім на страченні й згодом переведений до концтабору.

Акти проходять через НА (Головний Суд).


Reichsfuhrer SS
!.A gez KORFF SS Hstuf

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації