ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

вівторок, 23 червня 2009 р.

У Заліщицькому районі віднайдено повстанський бункер та перепоховані загиблі повстанці

21 червня за сприяння Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" у селі Садки Заліщицького району відбулося перепоховання знайдених за селом тіл двох повстанців.

За словами депутата, закріпленого за Заліщицьким районом, Юрія Малецького, кілька місяців тому до нього звернулися жителі села. За спогадами старожилів вони визначили місце, де під час війни знаходилася повстанська криївка.
Депутат облради спільно із Заліщицьким краєзнавчим музеєм та сільською радою Садків організували археологічне дослідження, внаслідок якого у вказаному місці знайшли тіла двох повстанців: Тимка Подорошка (псевдо – "Сосна") та Василя Ягнича (псевдо – "Дуб"). У неділю, 21 червня, відбулося урочисте перепоховання цих двох бійців, на якому були присутні дочка Тимка Параскевія та його онуки. В рамках урочистостей відбулася панахида на місці загибелі повстанців. Після цього їх було перенесено та поховано на сільському кладовищі.
"У період з 1943 по 1946 роки в боротьбі з НКВДистами загинуло 907 жителів села Садки. Тимко та Василь були одними із них. Усі, хто був присутній на перепохованні, прийшли вклонитися істинним борцям за волю України. Я особисто хотів би подякувати садківчанам за небайдужість. Спільними зусиллями ми зробили ще один крок до встановлення історичної справедливості. Ми пам’ятаємо і шануємо, всіма своїми діями боремося за те, щоб їхня жертва не була даремною", – зазначав під час промови Юрій Малецький.

За сайтом Тернопільська правда

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації