ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

вівторок, 9 червня 2015 р.

ГЕНЕРАЛ БРИГАДИР ПОПОВИЧ, ОММ, ЦД.

                      Генерал Попович, син українських емігрантів, народився 14 вересня 1944 року в Берліні, Німеччині. Дитячі й юнацькі роки перевів у Франції і в Монтреалі. Батьки ген. Поповича приїхали до Канади в 1952 році. Батько походив з Галичини, а мати з Харкова.

                      Генерал Попович закінчив середню освіту в Монтреалі. В гімназії він вступив до канадських кадетів літунства. Там йому дали стипендію і як кадетський командир він був на вишколі в Англії. В 1963 році його відзначено медалею губернатора-Лейтенанта Квебеку за найкращі оцінки на всю провінцію.

                     Юнаком вступив до Королівсько-канадського Літунства на регулярний старшинський вишкіл і закінчив студії в монтреальському університеті (Ляйоля Коледж) в 1968 році бакавром математики. В час студій був головою Української Канадської Студентської Спілки в Монтреалі. В 1975 році закінчив з відзначенням магістерські студії адміністрації (Business Administration) в Університеті Західнього Онтаріо, а в 1980 році — штабову школу —  (Canadian Forces Command and Staff College).

                    Генерал Попович займав різні пости. Він був оперативним старшиною у 1-ій Літунській частині  (#1 Air Movements Unit) в Едмонтоні, головою досліджень і розвитку постачання канадської армії в Оттаві, командуючим старшиною постачання в Ґрінвуд (Greenwood) в час введення літака «CP 140 Aurora» в дію, в роках 1981-1984 старшим штабовим старшиною відповідальним за фінанси і розрахунки Літунської команди у Вінніпезі, де з часом став її головним контролером.

                     В 1984 році його піднесено до ранґи полковника і перенесено до Оттави па пост генерального директора відповідлального за транспорт, в 1987 році на пост директора компенсаційного розвитку для канадської армії, в 1989 він уже генерал бригади — в National Defence College в Кінґстоні Онтаріо.

                    В 1984 році генерал Попович одержав високе признання від Команди Літунства і відзначення орденом Військової заслуги за довголітню бездоганну службу  (Order of Military Merit in the grade of officer for conspicously outstanding performance over a long period). Посадник міста Вінніпегу, Біл Норрі, оцінив його заслуги і надав йому титул почесного громадянина міста Вінніпегу.

                    Генерал Попович одружений з Данею Крісою з Монтреалю. Вона закінчила студії медсестер бакавром в Монтреалі, і тепер є директоркою української школи при католицькій церкві св. Івана Хрестителя в Оттаві. Панство Поповичі є батьками трьох синів: 6-літнього Данила, 9-літнього Андрія і 15-літнього Михайла.

                    Слід згадати, що його молодший брат Тарас є підполковником у канадській армії, а сестра Оксана учителькою у Оквіл, Онтеріо.

                     Від редакції «Вістей Комбатанта» і від Братства вояків 1-ої Української дивізії Української Національної Армії та всіх українських комбатантів бажаємо генералові Поповичеві і його родині кріпкого здоров'я і дальших успіхів.

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації