ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

пʼятницю, 8 травня 2009 р.

Меморіальна дошка Воякам дивізії “Галичина”

З ініціативи міської організації ВО “Свобода” Тернопільська міська рада прийняла рішення про встановлення меморіальної дошки Воякам дивізії “Галичина” на будинку №1 за адресою м. Тернопіль, вул. Вояків дивізії “Галичина”.

“Українська дивізія “Галичина” – це той період Другої світової війни, який є одним із найяскравіших сторінок української історії, – йдеться у заяві ініціатора встановлення пам’ятного знаку, депутата міської ради від фракції ВО “Свобода” Михайла Головка. – Це період, коли молоді, життєрадісні, чисті у помислах українці, відчувши себе духовними спадкоємцями Українських Січових Стрільців, незважаючи на небезпеки, пішли до Дивізії, аби вибороти для України волю і державність. Незважаючи на самовідданість та жертовність молодих українців, різні ліво-червоні та українофобські історики, які розглядають події того часу лише з точки зору власних імперських інтересів, роблять спекулятивні та провокативні заяви”. Під час голосування 36 депутатів Тернопільської міської ради підтримали ініціативу ВО “Свобода”.

Фінансові затрати на виготовлення та встановлення меморіальної дошки, як розповіли депутати зі “Свободи”, візьме на себе Тернопільська міська організація цієї парті. І це незважаючи на те, що міські депутати прийняли рішення, що опікуватиметься встановленням дошки міська рада.

Що ж, зачекаємо до втілення хорошого задуму в життя. І тут одразу приходить на думку випадок на початку 2006 року, коли схожу ідею, але вже зі встановлення пам’ятника засновнику РУХу В’ячеславові Чорноволу, запропонували представники Партії регіонів. Вони навіть готові були виділити 2 мільйони гривень за умови, що їх рада, але вже обласна, мала визнати головним замовником пам’ятника. Депутати не погодилися. З тих пір пройшло більше трьох років, нещодавно РУХ відзначив своє 20-ліття, однак пам’ятника В. Чорноволу як не було, так і немає. Сподіваємося, що інша хороша ініціатива однієї з партій, яку підтримали, а не відхилили народні обранці, втілиться в життя, і в Тернополі незабаром з’явиться меморіальна дошка Воякам дивізії “Галичина”.

Володимир Романів
numberone.te.ua

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації