ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

суботу, 11 листопада 2017 р.

РОМАН БАЧИНСЬКИЙ — "ЦІСАР"


Поручник І УД УНА народився в Словіті, пов. Перемишляни, в священничій родині, яка походить із давнього українського шляхетсько-козацького стану. За польських часів він закінчив співацько-театральну студію у Львові і в тій ділянці працював, організуючи хорові гуртки на Підкарпатті та як актор в Українському Театрі.

Будучи підхорунжим ще з польської армії, він вирішує служити українській справі зі зброєю в руках. Як тільки почали творитися українські військові формації в бурхливі роки 2-ої світової війни, він вступає до Українського Леґіону і проходить з ним похід на схід, а після постання дивізії "Галичина", від самого початку, вступає в її ряди. З Дивізією проходить цілий її вишкільний і боєвий шлях, бере участь у битві під Бродами, в боях в Австрії та закінчує війну на стійці сотенного 11-ої сотні 31-го полка. Після капітуляції попадає до аліянтського полону в Австрії, з якого щасливо виривається.

По переїзді до ЗСА поселюється в Пенсилвенії і тут бере активну участь в праці т. зв. "літньої станиці" Братства к. вояків І УД УНА в Лігайтоні, якої він був теж головою.


Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації