ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

четвер, 8 жовтня 2009 р.

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНЬОЇ РЕСПУБЛІКИ

Мюнхен, 14-го травня 1968 р.


До Головної Управи

Братства кол. Вояків

Української Національної Армії,

Торонто, Канада.


Високоповажані і Дорогі Панове!

З нагоди відзначування 25-ліття постання 1-ої Української Дивізії прошу Вас прийняти і передати всім колишнім Воякам Дивізії гарячий привіт і побажання дальших успіхів Вашій вояцькій Родині від Державного Центру Української Народньої Республіки в екзилі та від мене особисто.

Ми знаємо, що Вояки, які пішли до рядів Дивізії, були українськими патріотами і хотіли служити ідеї вільної, незалежної і соборної української держави. Ініціятори створення Дивізії мали задум створити зав'язок новітнього українського війська, яке при слушній нагоді виступило б в обороні права українського народу на своє незалежне державне існування.   

Так само тепер колишні Вояки Дивізії плекають наші вояцькі традиції і, в своїй діяльності, керуються добром України й великою ідеєю державного відродження української нації. Тому Державний Центр високо цінить патріотичну діяльність колишніх Вояків Дивізії і, зокрема, відповідними наказами зачислив І-шу Українську Дивізію до складу Української Народньої Республіки.

Будьте певні, що чини Вашої військової формації — так само, як чини славетних Армій УНР і УГА — не проминуть даремно. Легенда Крутів, Зимових Походів, Базару, 1-го Листопада і леґенда Бродів будуть увінчані перемогою української нації і відновленням її суверенної і соборної держави. Щасти Вам Боже!

Микола Лівицький
Президент Української Народньої Республіки
 в екзилі

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації