ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

ВОЛОДИМИР БУДНИЙ

Володимир Будний народився в місті Монастирська Бучацького повіту в сім'ї Петра Будного і Леонтини (Сагаш)-в родині було п'ятеро дітей: Володимир і чотири сестри. Свої молоді літа провів в українському житті Галицького Поділля.

Народну освіту одержав в Монастириськах. Не маючи можливостей далі вчитися, вирішив стати ремісником. Закінчивши успішно курси і практичне навчання, став кваліфікованим машиністом-металургом і працював за своїм фахом. Весь час був активним в українських організаціях. З вибухом 2-ої світової війни став на працю як машиніст в фабриці тютюнових виробів.

Коли війна розгорілась і почалися заклики вступати у військові частини та вивчати військове ремесло, яке буде потрібне щоб захистити наші землі, народ та
Україну, Володимир вступив до Української Дивізії „Галичина".

Успішно проходить військовий вишкіл з ступенем старшого стрільця артилерії, пройшов бої під Бродами, де був поранений. Повернувшись з шпиталю, був приділений до відновленої Дивізії, яку направлено у Словаччину, Югославію і Австрію. Проходить кампанію проти совєтських партизан і фронт в Австрії, біля Фельдбаху, де війна закінчилася.
Стає інтернований англійським військом, перебуває в таборах полонених в Белярії-Ріміні, звідки перевезений до Англії.

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації