ЗА БАТЬКІВЩИНИ ПРАВО – ЗА ПРАДІДІВ ЗАКОН !

четвер, 24 березня 2011 р.

МАЙКЛ МЕЛЬНИК В ШОТЛАНДІЇ

Майкл Мельник, автор великої історії Дивізії „Галичина" "То Вattle", з своїм сином Мироном, відвідав Шотландію і 21 серпня 2010 в Едінбурґу виступив з доповіддю про Дивізію в клубі СУБ.

Про цю подію помістив статтю бюлетень Scottish Ukrainian Community Newsletter, переклад якої подаємо.  

Між численними історичними працями про українців, які воювали в лавах німецьких військ СС 1943-1945, книга Мельника подає найбільш достовірні інформації. Включаючи політичний контекст того часу, автор подає, як німці та українці старалися використовувати цю формацію для своїх цілей.

У доповіді М. Мельник розповів про його позицію щодо Дивізії „Галичина", подав дещо про себе та як 15 років дослідницької праці завершилися у написанні книги. І врешті подав свої думки й почуття про спадщину Дивізії.

Як воєнний історик він подав зрівноважений погляд відносно створення Дивізії та мотивацію тих, що вступив у її лави та боролися у складному воєнному часі на східному фронті.

Численна публіка добре сприйняла доповідь, яка дала ясний погляд і краще зрозуміння про Дивізію та підкреслила часті фальшиві оскарження, створювані непоінформованими, спрямовані проти дивізійників.

Немає коментарів:

Шукати в цьому блозі

Популярні публікації